Jeugdcommissie

De Jeugdcommissie (JC) probeert met de jeugd het plezier in de tennissport te beleven en om de prestaties te bevorderen.

De JC heeft een aantal taken. Denk hierbij aan het organiseren van toernooien. Dit kan variëren van een officieel KNLTB toernooi tot een eigen toernooi. Voorbeelden van eigen toernooien zijn de clubkampioenschappen in juni, een ouder/kindtoernooi en een toernooi rond de kerstdagen en oud en nieuw.

De jeugdkampioenschappen 2015 werden onder gunstige weersomstandigheden gespeeld.
Hieronder een aantal sfeerfoto’s van de finaledag.
Voor een verslag van de jeugdkampioenschappen en voor foto’s van de kampioenen zie de pagina Activiteiten JC.

Naast de reguliere trainingen organiseren wij de zogeheten tossmiddagen. In de winter zal op een zondagmiddag gespeeld worden en in het voorjaar op de vrijdagmiddag. Hier kunnen op een leuke en ontspannen manier wedstrijdjes worden gespeeld, extra oefeningen worden gedaan of leuke tennisspelletjes worden gespeeld.
Zie hiervoor: Activiteiten JC.

Competitie:

Een andere taak van de JC is het begeleiden van de tenniscometitie. Zowel in het voorjaar als in het najaar wordt er door de jeugd tenniscompetitie gespeeld. De teams worden met de clubtrainer ingedeeld.

Wellicht leest u m.b.t. jeugdtoernooien en competitie wel eens over de kleuren Rood, Oranje, Groen en Geel. Hierbij even een uitleg van de betekenis van de kleuren:

Rood   Voor de jongste jeugd. Gespeeld wordt op een half veld (alleen de zgn. servicevakken) met extra zachte, rode ballen.

Oranje  Een niveau hoger. Gespeeld wordt op een driekwart veld ( een extra lijn tussen baseline en servicevak) met zachte oranje ballen.

Groen  Weer een niveau hoger. Gespeeld wordt op een heel veld met groene ballen. De groene ballen zijn iets zachter dan de normale gele ballen.

Geel   tennis zoals het gespeeld wordt door de senioren met de harde gele ballen.

Recreatie:

Verder probeert de JC door het jaar heen leuke evenementen te organiseren. Zoals leuke toernooitjes, uitwisselingen, clubkamp en de avondvierdaagse.