clubkampioenschappen 2016

SEBASTIAAN VAN DER WAL DRIEVOUDIG TENNISKAMPIOEN

Een week lang werd er gestreden op de banen van TC Veendam om de felbegeerde titel clubkampioen. Met ruim honderdvijftig deelnemers werd er in maar liefst twaalf verschillende onderdelen, ingedeeld op speelsterkte, strijd geleverd. De weergoden waren de tennissers goed gezind.

Bij de heren was Sebastiaan van der Wal de beste van de club. Zoon Yannick moest zijn meerdere in pa erkennen.

Na tien jaar de titel aan zijn zoons te hebben moeten laten, vijf keer oudste zoon Marco gevolgd door vijf jaar jongste zoon Yannick, bleek senior nu weer de sterkste. Samen met Yannick wist hij ook de titel in het herendubbel te winnen en met zijn vrouw Aukje werd de titel in het gemengd dubbel in de wacht gesleept.

1ste mannen

In de hoogste categorie bij de dames eiste Evelien de Jonge de titel op. In een mooie finale wist zij de jeugdige Ashley Langeland te verslaan. Het damesdubbel werd gewonnen door Gemma Lesterhuis en Melanie Oldenburger.

dames EDD

Heel lange partijen werden er gespeeld in de dames zeven categorie. Sandra Leutscher bleek net even vaster te zijn en ging, na alleen maar driesetters te hebben gespeeld, met de titel aan de haal. Bij de heren zeven categorie bleek, na een lange tijd zeer gelijk opgaande finale,  Jacques Veendorp de beste. Ook de heren acht-negen categorie werd in drie sets beslist. De jeugdige Jeffrey Oldenburger wist nieuwkomer Robin Joosten te verslaan.

sandrabert-jajefrobin

Wél succes was er voor de nieuwkomers Wim Sie en Rob Lüpkes. In de herendubbel 15-18 wisten zij de titel voor zich op te eisen door in de finale Jakob Woltjes en Jaap van Slooten terug te wijzen. In de categorie herendubbel 11-14 waren Jeroen Klein en Myron de Silva de Freitas de besten en het damesdubbel 15-18 werd gewonnen door Nanda Kooistra en Paulien Vos. In het gemengd dubbel 15-18 tenslotte ging de titel naar Gerrie Weijer, die samen met zijn dochter Madelon speelde.

robwimJenM4xD4xM

Ook de kampioensteams werden gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

V&W-kampdames1

Met dank aan een groot aantal vrijwilligers bij de club, het perfecte tennisweer en de afsluitende BBQ voor alle leden, zowel voor de jeugd, senioren en al hun supporters, is dit gezellige en sportieve toernooi een groot succes geworden.

bbq