Jeugdfonds sport en cultuur

Is er thuis te weinig geld om je kind te laten tennissen of padellen?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen helpt!
Zij betalen de contributie/lesgeld en eventueel benodigde attributen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar.
Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van Tennisclub Veendam

Hoe werkt het?
Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een zogenaamde intermediair; een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind of gezin. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Neem dan contact op met onze intermediair.

Onze intermediair is:
Ellin Pelgrim
Combinatiefunctionaris Sport
Eenheid sociaal, team Sport
ellin.pelgrim@dekompanjie.nl

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie/het lesgeld en eventueel sportkleding en materiaal. Voor een sportaanvraag is max. € 225,- per kind per jaar beschikbaar. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub betaald. Samen met een bijdrage van Tennisclub Veendam wordt hiervan de contributie en trainingen betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.