Feestelijke opening padelbanen T.C. Veendam

Zaterdag 5 oktober 2019 hebben we de twee padelbanen feestelijk in gebruik genomen. De padelcommissie had hier een prachtig programma voor opgesteld, met onderdelen voor jong en oud. Omdat padel volop beoefend wordt in Spanje, was Spanje ook als thema voor de middag gekozen. Daarom overheersten de kleuren geel en rood, wapperden er vele Spaanse vlaggetjes en werden er kwistig churros en tapas geserveerd.

Even na 13:00 uur nam voorzitter Jaap van Slooten het woord en heette hij de talrijke aanwezigen welkom. In een korte toespraak sprak Jaap lof uit voor alle vrijwilligers die het afgelopen jaar hard gewerkt hebben om de aanleg van de banen mogelijk te maken. Helaas moest Jaap op deze feestelijke dag ook een kritische noot laten horen: het bestuur is zwaar teleurgesteld in de gemeente Veendam die niet bereid bleek om een garantstelling af te geven voor de lening die de tennisclub heeft afgesloten. Een garantstelling waarbij de gemeente geen enkel risico loopt, maar die de exploitatiekosten danig zouden drukken.

Hierna nam spreekstalmeester Jan Hidding de microfoon over en introduceerde hij het oudste en het jongste lid van de vereniging: Siebe Haan, die onlangs 90 jaar geworden is en Vajèn Pol.
Zij knipten gezamenlijk een rood en een geel lint door bij de entree van de padelbanen en hiermee was de officiële opening een feit!

Vervolgens werden de banen direct fanatiek bespeeld door het speciale demoteam: Werner Lootsma, Robin de Leeuw, Rosco Muller en Leander van der Vaart lieten zien hoe spectaculair padel kan zijn. Zij wisten de toeschouwers bijna een uur lang te boeien door eerst de basisprincipes te laten zien en daarna de speciale mogelijkheden van het spelen met de glazen wand. En uiteindelijk speelden ze fanatiek een set tegen elkaar in een heuse wedstrijd.

Het volgende programmaonderdeel was de clinic die gegeven werd door clubtrainer Robin de Leeuw aan de prijswinnaars van de Facebookactie die samen mochten spelen met de bekende actieve- en ex-sporters Gerard Kemkers, Peter Windt, Lonneke Uneken, Angelo Cijntje en Anastasiya Mulder. Hier bleek dat absolute beginners al vrij snel een behoorlijk balletje kunnen slaan.

De middag werd afgesloten met de trekking van de verloting. Hierbij won ons aller Anneke de Kok tot haar grote schrik de hoofdprijs: een ballonvaart voor 2 personen.

De padelcommissie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagde openingsdag. Als een goed begin het halve werk is, dan gaat padel zeker een succes worden bij de TC Veendam. Dit blijkt ook al uit het feit dat de eerste serie padeltrainingen, die maandag 14 oktober van start gaan, al bijna volgeboekt zijn.