Aspergetoernooi 2019

In samenwerking met Asperge- en Aardbeiboerderij Doornbosch vond afgelopen vrijdagavond weer het vertrouwde en gezellige Asperge-toernooi plaats.
Liefst 60 liefhebbers kwamen opdagen om hieraan deel te nemen.
Er was de avond ervoor al het een en ander aan voorwerk gedaan, waarna er op de dag zelf er in de ochtend verder gegaan werd met de voorbereidingen. Daarna werd het echt druk in de keuken, waar onder leiding van hoofdkok Otto de andere 3 koks (Jannes, Albert en Harry) hun uiterste best deden om vanaf 6 uur een heerlijke maaltijd te kunnen presenteren.
Achter de bar hadden ze daarnaast de hulp van Sandra en Jakob.
Als voorgerecht hadden de koks 20 liter aspergesoep klaargemaakt waarin 10 kilo soepasperges waren verwerkt.
Het hoofdgerecht: asperges, traditioneel met heerlijke gekookte krieltjes, licht gebakken in roomboter en uiteraard geserveerd met ham, ei, boterjus en saus. Hiervoor hadden de koks maar liefst 400 asperges gekookt.
Als dessert een overheerlijke Tiramisu waarin 30 bakjes aardbeien waren verwerkt.
Een kroon op het geheel: aspergewijn van Doornbosch.
Uiteraard kwam Frank Doornbosch zelf nog even poolshoogte nemen om te zien hoe iedereen zat te smullen van zijn producten.
Na de maaltijd gingen de liefhebbers nog de gravelbanen op om ook daar nog te genieten van wat onze club op sportief gebied te bieden heeft.
Een fantastisch evenement voor de leden van onze TC Veendam dankzij de sponsoring van Asperge- en aardbeiboerderij Doornbosch.