Clubkampioenschappen 2020

De clubkampioenschappen werden dit jaar i.v.m. de coronacrisis pas in juli, in afgeslankte vorm, gespeeld. Geen wedstrijden in het enkelspel dit jaar, maar twee weekendtoernooien waarin alleen de titels in het dubbelspel op het spel stonden.

Deel II van de clubkampioenschappen vond plaats vanaf vrijdag 17 juli t/m zondag 19 juli. Toen werd er gestreden om de titels in het dames- en heren dubbelspel.
Bij de dames hadden zich slechts 5 koppels ingeschreven, waardoor er dus maar 1 poule in deze categorie was.

Evelien de Jonge en Aukje van der Wal sleepten hier zonder setverlies met overmacht de titel in de wacht.

Bij de heren was de animo een stuk groter en hier werd allereerst een verdeling gemaakt in een A- en B-categorie.
De B-categorie was weer verdeeld in twee poules van ieder 4 duo’s.

In de finale bleken Marco van Tongeren en Rodney Kartoidjojo te sterk voor Fred Beck en Sander van Duuren.
In de A-categorie speelden 4 teams om de titel en hierin bleken Daniel Axinte en Hendrik Stevens uiteindelijk de sterksten.

De corona richtlijnen werden tijdens het hele weekend keurig nageleefd. Ook tijdens de prijsuitreiking bleef de 1,5 meter afstand tussen de deelnemers gehandhaafd!

Het eerste weekend van de Clubkampioenschappen werd afgewerkt in het weekend van 10 t/m 12 juli. Na een week met heel veel regen bleken de weergoden ons zeer gunstig gezind en konden we onder perfecte omstandigheden de wedstrijden afwerken in het gemengd dubbelspel.
Veertien duo’s waren verdeeld in twee categorieën: een categorie met gemiddelde speelsterkte lager dan 8 en een categorie met gemiddelde speelsterkte 8 of hoger.

Na de poulewedstrijden op vrijdagavond, zaterdag en zondagochtend werden de finalewedstrijden gespeeld op zondagmiddag.

Evelien de Jonge en Daniël Axinte sleepten de titel in de wacht in de hoogste categorie en mochten daarom als eerste de taart aansnijden.

Liesbeth Poort en Jaap van Slooten werden uiteindelijk kampioen in de categorie 8 en hoger en wisten ook tijdens de prijsuitreiking 1,5 meter afstand te bewaren.