Competitietennissers TC Veendam de wei in.

Deze week is de tenniscompetitie van start gegaan. Voor TC Veendam waren het de heren 50plus die maandag het spits mochten afbijten. Het eerste team speelde uit tegen Sla Raak, maar de banen in Winschoten waren nog niet klaar, terwijl de banen in Veendam er prachtig en goed geprepareerd bij lagen. De heren profiteerden helaas niet van dit thuisvoordeel en verloren de wedstrijd met 3-1.

Het eerste donderdag damesteam kon de eerste wedstrijd op de fiets bereiken: een uitwedstrijd tegen Clias in Wildervank. De dames wisten hun eerste wedstrijd met 3-1 te winnen.

Zaterdag een drukke tennis dag op de banen aan de Langeleegte met tien thuisspelende teams. Het eerste heren 35 plus team was gelijk goed in vorm en won vijf van de zes wedstrijden van ZNEO. Deze uitslag werd ook behaald door het eerste damesteam in hun uitwedstrijd tegen REO te Roden. Het eerste herenteam verloor helaas met 4-2 in en tegen Haren en ook het gemengd eerste team greep in en tegen Dalen net naast de winst (2-3).

Zondag opnieuw  elf gravel banen bezet door competitie spelende tennissers. Deze dag veel jeugdteams op de banen. Het eerste damesteam, vorig jaar nog uitkomend bij de junioren, maakte een prima start. Waar de dames mogelijk nog  de routine misten, was er zeker de wil om de wedstrijden in winst om te zetten. En dat bleek doorslaggevend gezien de 5-1 winst op Cream Crackers uit Groningen.

Terug kijkend een hoop gevende start van de voorjaarscompetitie. Deze week spelen alle dertig teams opnieuw een ronde en gaan donderdagavond ook de zeven V&W teams de baan op.