COOP Wildervank Veendam dubbel groot succes.

Afgelopen week werd er op onze eigen sportpark het tweede COOP Wildervank – Veendam Dubbel toernooi gespeeld.
Ondanks dat de weergoden ons de hele week prachtig weer voorschotelden werd het geduld en flexibiliteit van de speelsters/spelers, alsmede van de organisatie donderdagavond danig op de proef gesteld. Langdurige regenval zorgde ervoor dat de 25 geplande wedstrijden gespeeld moesten worden in de tennishal, bij onze buren in Muntendam en zelfs op de all weather banen van Nieuw-Buinen. Hulde aan de organisatie en deelnemers die gezamenlijk, zonder gemor en met wederzijds begrip het probleem hebben opgelost.
Na het succes van vorig jaar was er dit jaar een verdubbeling van het aantal deelnemers. Er deden in totaal 153 spelers mee, waaronder 59 leden van de Tennisclub Veendam. Zij speelden samen met de overige deelnemers bijna 150 wedstrijden. Waarbij enkele er enkele wedstrijden waren die drie en zelfs bijna vier!! uur duurden.
Onze Veendammer leden wisten in totaal vijf eerste en twee tweede plaatsen te winnen. Dit had wellicht hoger kunnen uitvallen als er geen vijf halve finales werden verloren.
Frank Doornbosch won met Alex Langeland de titel in de heren dubbel 6 en met Miranda Bosman de titel in de mix 6. Miranda won samen met Ivanka Langeland ook de categorie dames dubbel 7. Henk Hofman won samen met Marjanka Scholten de titel in de mix 8. De laatste titel ging naar moeder Ria en dochter Eva Bouma. Zij wonnen de dames dubbel categorie 8 in een spannende driesetter van Alian Spelde en Janneke van der Heide die daardoor beslag legden op de tweede plaats.
Ook was er een tweede plaats voor Evelien de Jonge. Zij werd samen met niet Veendam lid Jacqueline de Vries tweede in de categorie dames dubbel 5.
Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.
De komende week staat het Curaad Open tennistoernooi van Nieuwe Pekela op het programma. Ook hier doen weer een aantal leden van de Tennisclub Veendam aan mee.
Of daar ook Veendammer succes te behalen valt, lezen jullie volgende week!

Voor een overzicht van alle winnaars klik hier. Voor een overzicht van de gemaakte foto’s klik hier.

Een speciale prijs was er voor Truus Bulten van de Nieske Meppers. De vakjury riep haar uit tot Miss COOP. Een prijs die beschikbaar gesteld werd toernooisponsor COOP Wildervank voor een speelster die gedurende het toernooi een opzienbarende prestatie had geleverd. Truus bleek van alle deelneemsters het langst op de baan te hebben gestaan tijdens de toernooiweek. Niet alleen vanwege het grote aantal wedstrijden dat zij gespeeld had, maar vooral vanwege de lengte van die partijen.

De TC Veendam kijkt met voldoening terug op een zeer geslaagd toernooi en is inmiddels gestart met de inschrijving van het volgende grote tennistoernooi in de Parkstad: het Zechstein Veendam Open. Dit toernooi vindt plaats van 12 t/m 25 september.