CORONA NIEUWS – 22-9-2021

Update 22 september 2021

De versoepelingen die op 25 september ingaan betekenen voor ons:

 • Het clubhuis en het terras mogen open van 06:00u tot 24:00u. Hierbij gelden de horecaregels, zoals een coronatoegangsbewijs voor gebruik van horeca binnen. Voor het gebruik van het terras en afhalen van drankjes/hapjes is geen coronatoegangsbewijs nodig. Voor gasten die binnen een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend, is wel een coronatoegangsbewijs nodig.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open. Er is bij ons een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar. Daarom mogen kleedkamers en toiletten gebruikt worden zonder coronatoegangsbewijs.
 • Publiek is toegestaan op het park, zowel bij trainingen als bij wedstrijden. Er zijn geen maximum aantallen en de 1,5-meter-regel geldt niet meer. Het advies blijft om elkaar voldoende ruimte te blijven geven.

Vooraf reserveren van een baan via de KNLTB ClubApp blijft verplicht!!

Online afhangen met KNLTB ClubApp
Reserveren (afhangen) van een baan moet nog steeds online via de KNLTB ClubApp. Kijk op deze pagina voor een handleiding om de ClubApp te installeren en een wachtwoord in te stellen.

Update 4 juni 2021

De volgende versoepelingen zijn vanaf morgen, 5 juni 2021, van kracht:

 • onderlinge wedstrijden tussen spelers van dezelfde club zijn toegestaan. We mogen dus weer gezelligheidstoernooitjes organiseren.
 • SitPoint en het terras mogen weer gebruikt worden tot ’s avonds 22:00u. Hierbij gelden wel de horeca regels: alleen zitplaatsen, maximaal 4 personen aan een tafel, 1,5 meter afstand houden voor volwassenen en wegblijven indien je corona gerelateerde klachten hebt.
 • kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden.
 • publiek langs de banen is nog steeds NIET toegestaan.

Vragen over de huidige stand van zaken?? Kijk dan op deze pagina van de KNLTB.

Update 18 mei 2021

Vanaf morgen, 19 mei, wordt er weer een aantal versoepelingen van kracht:
Het terras mag open van 06:00u – 20:00u. Echter met maximaal 2 personen per tafel en 1,5 meter afstand tussen de tafels.
Laddercompetitie en toss gaan weer van start.
Er is nog steeds geen publiek toegestaan, kleedkamers en douches blijven nog gesloten en SitPoint mag alleen gebruikt worden voor toiletbezoek, AED of EHBO-spullen ophalen en consumpties halen om op het terras te nuttigen.

Update 15 maart 2021

Vanaf morgen 16 maart mogen alle leden weer dubbelen!!
Niet alleen de jeugd en jong volwassenen, maar ook de oudere jongeren!
De twee padelbanen, de kunstgrasbaan en gravelbanen 1 en 2 zijn vanaf 16 maart beschikbaar voor alle leden.
M.a.w. de padelbanen gaan twee weken eerder open voor onze standaard leden.

Update 14 december 2020

De regering heeft vanavond aangekondigd dat Nederland vanaf 15 december tot en met 19 januari in een lockdown gaat.
Voor ons als tennisclub betekent dit het volgende:
– de tennishal mag niet gebruikt worden
– de tennislessen gaan niet door
– de padellessen op 4 en 11 januari gaan niet door
– padel en tennis buiten mag met maximaal 2 volwassenen per baan
– jeugdspelers t/m 17 jaar mogen buiten ook dubbelspel spelen.

Update 18 november 2020

Het kabinet heeft gisteren bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaan gelden, sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is weer toegestaan.

Update 4 november 2020

Vanavond om 22:00u gaan de nieuwe maatregelen in die de regering gisteren heeft aangekondigd. Deze maatregelen gelden tot en met woensdag 18 november. Op 19 november gelden dan weer de maatregelen zoals ze vandaag nog gelden.
Voor tennis en padel is er eigenlijk maar 1 extra verzwaring:
Spelers van 18 jaar en ouder mogen nog maar met maximaal 2 personen op een baan staan.
Dit geldt zowel voor vrij spelen als voor trainingen.

Training padel en tennis
De trainingen voor de jeugd gaan gewoon door. De trainingen voor volwassenen komen te vervallen in de periode 5 t/m 18 november.
In de week van 9 t/m 13 november is er trouwens ook voor de jeugd geen tennistraining wegens afwezigheid van Michael.

Tennishal
Deze blijft gewoon open voor de huurders. Hier mogen echter per baan maximaal 2 volwassenen gaan spelen.

Update 14 oktober 2020

Vanavond om 22:00u gaan de nieuwe maatregelen in die de regering gisteren heeft aangekondigd.
Kort samengevat houden deze nieuwe maatregelen in dat wij als tennisvereniging de banen beschikbaar mogen blijven stellen voor trainingen en voor vrij spelen, waarbij er maximaal 4 spelers op een baan mogen staan die 1,5 meter afstand moeten houden.
Behalve trainingen mogen wij niets organiseren.

Hieronder een overzicht per onderdeel van de gevolgen

Competitie
Deze is per direct gestopt door de KNLTB.

Training padel en tennis
De trainingen gaan gewoon door. Zowel voor lesgroepen van 8 personen als voor lesgroepen van 4 personen. De trainer zorgt dat er steeds maximaal 4 personen op 1 baan staan en ziet erop toe dat men afstand houdt. De trainer telt niet mee bij de bepaling van het maximaal aantal personen.

Padel toss
Gaat niet meer door vanaf heden (14 oktober). De banen mogen door leden gereserveerd worden via de ClubApp om vrij te spelen, maar TC Veendam organiseert dit niet meer zolang de strenge maatregelen van kracht zijn.

Padel laddercompetitie
Gaat TC Veendam niet meer ondersteunen via de ClubApp. Het staat leden vrij om een baan te reserveren en tegen elkaar te spelen. Maar uitnodigen kan niet meer via de ClubApp en ook uitslagen kunnen daar niet meer worden ingevuld.

Woensdag competitie tennishal
Deze competitie wordt niet meer gefaciliteerd door TC Veendam. De hal blijft echter beschikbaar voor vrij spel door de deelnemers. Zij kunnen onderling een schema maken wie op welk uur op welke baan een uurtje gaat tennissen.

Tennishal
Blijft open voor huurders om vrij te spelen. Maximaal 4 spelers per baan en volgens de regels die al vanaf het begin van kracht zijn voor de tennishal.

Kleedkamers
Blijven gesloten.

Toiletten
De toiletten blijven open, maar het dringende advies is om zo veel mogelijk al voor het vertrek naar de banen thuis naar het toilet te gaan en zo weinig mogelijk gebruik te maken van de toiletten op ons tennispark

Update 29 september 2020

Vanavond om 18:00u zijn de nieuwe maatregelen ingegaan die de regering gisteren in de persconferentie heeft aangekondigd.
In de eerste plaats blijven de basisregels onverkort van kracht:
– houd 1,5 meter afstand
– desinfecteer je handen vóór en ná het sporten.

De nieuwe maatregelen, sportkantines sluiten en geen publiek bij sportwedstrijden, hebben voor ons als tennissers onderstaande gevolgen:

Competitie
Deze is per direct door de KNLTB gestopt competitie gaat door, echter zonder publiek en zonder hapjes en drankje in het clubgebouw.
Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd en gaan na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. De kleedkamers en toiletten zijn open. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.

Training en vrij spelen
Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.

Toss
De tennistoss gaat vanaf volgende week niet meer door. Zij die toch willen spelen, kunnen contact met elkaar opnemen en via de ClubApp een baan reserveren.
De padeltoss gaat het hele jaar door! Tot nader order met maximaal 8 spelers per baan en vooraf aanmelden. De aanmeldprocedure maakt de padelcommissie bekend via de WhatsApp groep van onze padelspelers.

Tennishal
In de tennishal kan gewoon gespeeld worden door de huurders volgens de geldende regels. Nog even iets drinken na het spelen is echter niet meer toegestaan. Ook in de hal is het horecagedeelte gesloten.

Update 30 augustus 2020

Op 7 september beginnen de padel-, de tenniscompetitie en het Zechstein Veendam Open. Het wordt dan veel drukker dan anders op ons park. In ons clubgebouw gelden bovendien de coronaregels voor de horeca. Bezoekers moeten dus geregistreerd worden om ooit een eventueel contactonderzoek mogelijk te maken.

Voor spelers en bezoekers hierbij de links naar de regels van TC Veendam:
Coronaregels competitie en Zechstein Veendam Open
Protocol gebruik SitPoint

Update 30 juni 2020

Per 1 juli worden de corona maatregelen nog verder versoepeld. De belangrijkste wijziging is dat het clubgebouw en de kleedkamers weer gebruikt mogen worden en dat toeschouwers weer welkom zijn bij trainingen en wedstrijden.
Alles natuurlijk wel met de geldende hygiëne- en 1,5 meter regels.

Hieronder de link naar een uitleg van de KNLTB over de versoepelingen per 1 juli.
KNLTB – versoepelingen per 1 juli

Protocollen en richtlijnen
Hieronder staan de links naar alle protocollen en richtlijnen die nu gelden:
Protocol verantwoord sporten
Aanvullende richtlijnen tennis en padel

Update 3 juni 2020

Dankzij de versoepeling van de corona maatregelen mogen we vanaf deze week ook weer interne activiteiten organiseren naast training en vrij spelen.
Dat betekent dat we vanaf vandaag direct weer starten met de tossavonden.
Voor padel iedere woensdag- en vrijdagavond en voor tennis iedere maandagavond.
Op tossavonden spelen we steeds wedstrijdjes van een half uur. We beginnen om half 8 en je kunt ieder half uur aansluiten/stoppen/pauzeren.

Update 22 mei 2020

Volwassenen mogen vanaf vandaag ook met maximaal 4 spelers per baan vrij spelen! Dit geldt zowel voor padel als tennis. Alle overige regels blijven onveranderd.

Update 11 mei 2020

De banen zijn vanaf nu ook open voor volwassenen.
De belangrijkste regels zijn:

 • Jeugd t/m 18 jaar mag alleen vrij spelen als er ook training voor andere jeugdgroepen is, omdat er dan een toezichthouder is.
 • Volwassenen kunnen spelen zonder toezichthouder
 • Vooraf baan reserveren via online afhangen (zie uitleg hieronder)
 • Volwassenen alleen enkelspel, behalve 4 personen uit 1 gezin.
  Dit geldt ook voor padel
 • Padel: zelf ballen meenemen. Rackets zijn wel aanwezig om te lenen. Deze na gebruik desinfecteren.
 • Vermijd toiletbezoek.

Baan 8 en baan 9 zijn helaas nog niet “zomerklaar”. Hier wordt, met in acht name van de 1,5 meterregel, met man en macht aan gewerkt door de accommodatiecommissie.

Update 10 mei 2020

Naar aanleiding van de ontvangen richtlijnen van de KNLTB hebben we onze voorgenomen werkwijze en maatregelen ter goedkeuring aangeboden aan de gemeente. We verwachten maandag 11 mei groen licht te krijgen, zodat dan ook de volwassen leden weer kunnen gaan tennissen en padellen.
Zolang die toestemming er echter nog niet is, blijven de banen nog gesloten!!

Update 7 mei 2020

Gelukkig mogen ook de volwassenen volgende week de baan weer op. Het bestuur en de commissies zijn druk bezig met de voorbereidingen om alles vlot en verantwoord te laten verlopen.

Hierbij zullen we ons moeten houden aan de richtlijnen die de KNLTB samen met NOC*NSF en het ministerie van VWS aan het opstellen is én aan de voorwaarden die de gemeente Veendam stelt. De KNLTB heeft beloofd uiterlijk vrijdagmiddag 8 mei met een stappenplan voor verenigingen te komen.

Hiermee gaan wij dan aan de slag en in de loop van het weekend gaan we de leden informeren over afhangen, handen wassen, desinfecteren, afstand houden, etc. etc.

Update 30 april 2020

Na een uitgestelde seizoensstart zijn we erg blij dat we van de landelijke en plaatselijke overheden groen licht hebben gekregen om te starten met de tennistrainingen voor de jeugd.
Voor de volwassenen zijn de beperkende maatregelen voorlopig verlengd tot 20 mei, dus die zullen nog even geduld moeten hebben.
De eerste trainingen voor de jeugd starten op woensdag 6 mei a.s.

Om de lessen op een goede en veilige wijze te kunnen geven zullen wij ons strikt houden aan de richtlijnen die de KNLTB in samenspraak met het RIVM en NOC*NSF in een protocol heeft ontwikkeld.

In onderstaande documenten staan alle regels, richtlijnen en bijzonderheden vermeld:
Sportprotocol verantwoord sporten kinderen en jeugd
Richtlijnen tennis en padel tijdens Coronacrisis
Veiligheid- en hygiëneregels

En de KNLTB heeft een uitgebreide pagina met antwoorden op veelgestelde vragen over tennis, padel en corona:
FAQ over corona

Update 1 april 2020

Door het besluit van de regering om de Corona maatregelen te verlengen tot 28 april blijven onze banen uiteraard tot die datum gesloten.
Zodra we definitief weten wanneer er weer gespeeld kan worden, kunnen we ook nieuws melden over indeling en start van de trainingen.

Update 19 maart 2020

De KNLTB heeft vandaag besloten om de start van de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie uit te stellen tot begin mei.
Uitgebreide informatie hierover staat in dit artikel op de KNLTB site.
En op deze pagina vind je de meestgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.

Update 15 maart 2020

Het besluit van de regering van vandaag om alle sportfaciliteiten te sluiten t/m 6 april geldt uiteraard ook voor onze tennis- en padelbanen en voor de tennishal.
Tot en met 6 april zullen er dus helemaal geen activiteiten meer plaatsvinden op ons park.

Besluit 13 maart 2020

Het bestuur van de TC Veendam heeft vandaag besloten om alle door de vereniging georganiseerde activiteiten in maart af te gelasten.

Dit besluit is genomen om als TC Veendam te voldoen aan de richtlijn van de regering om maatregelen te nemen om sociale contacten tot 1 april zoveel mogelijk te beperken.

Concreet betekent dit dat de volgende activiteiten zijn afgelast:

 • alle wintertrainingen vanaf 13 maart
 • alle padel tossavonden vanaf 13 maart
 • de klaverjasavonden op 17 en 31 maart
 • de padelclinics op 16, 17 en 19 maart
 • het padel vrienden- en familietoernooi op 22 maart
 • de padeltrainingen op 23, 30 en 31 maart
 • de Open Dag met alle toernooien en activiteiten op 28 maart.

De padelbanen, de kunstgrasbaan en de tennishal blijven wel gewoon open deze maand voor vrij tennis en padel.
Winterpadel-leden en mensen die een baan hebben gehuurd in de tennishal kunnen dus wel vrij padel en tennis gaan spelen als zij dat willen.