Cultuur, sport en muziek op de Sportfair

Op zondag 15 juli was het vanaf half twaalf een gezellige drukte op het tennispark van de TC Veendam. De jubileumcommissie had een zeer gevarieerde Sportfair georganiseerd. Zo waren er demonstraties van Zumba dansen door TF3 o.l.v. Danny vd Heuvel, Bootcamp door Cijntje Personal Fit en Bike trial door wereldkampioen Rick Koekoek.

Het culinaire gedeelte werd o.a. verzorgd door Sarena Solari, die een aantal kookworkshops verzorgde en door de familie Resokario die overheerlijke Surinaamse hapjes aan de man brachten. Ook Brouwhotel Parkzicht was van de partij en serveerde met trots het eigen gebrouwen Bogdike bier.

Ook op muzikaal gebied was er voor een uiterst gevarieerd aanbod gezorgd. Dweilorkest Wakker Worden, singer/songwriter Marc Dontje, ukelele-band Mannen Met Kleintjes, coverband OD en een ensemble van het VKSO wisselden elkaar op het podium met regelmaat af.

Klapstuk van de dag was de recordpoging om het wereldrecord Magnesium Voetenbad te verbreken. Vooraf was gedacht om 300 mensen tegelijkertijd een Zechsal voetenbad te laten nemen. Uiteindelijk bleef de teller steken op 210 personen. De recordpoging werd gefilmd met een drone. Klik hier om het filmpje te bekijken.
Hieronder een korte impressie van de Sportfair. Klik op een foto voor een vergroting.