DAMES 1 TC VEENDAM OP WEG NAAR TITEL

 

Het eerste zondag damesteam van Tennis Club Veendam, uitkomend in de vierde klasse, boekte opnieuw een overwinning. Het team won met 6-0 van Tennis- en Squashclub Haren. Met nog één speelronde te gaan heeft dit nog ongeslagen team van Tamara Leutscher, Anouk Weijer, Mirte Oldenziel en Madelon Weijer volgende week aan één punt voldoende om de titel in de wacht te slepen. Het eerste zaterdag damesteam boekte eveneens een  6-0 overwinning. Het team won in Veendam van Ten Boer.

Het donderdag V&W derde team, bestaande uit Erna Spelde, Mascha Wolterbeek, Gerda van der Wiel, Peter Kral en Harry van Engen, is kampien geworden na de 3-1 winst van afgelopen donderdagavond tegen Muntendam.

Het eerste zaterdag herenteam speelde een boeiende wedstrijd tegen Cream Crackers uit Groningen. Op het eind stond er dan ook een terechte uitslag van 3-3 op het scorebord. Sebastiaan van der Wal en Rob Heikens wonnen hun enkelpartij. Yannick van der Wal en Danny Bulthuis samen het herendubbel. Het tweede herenteam verloor met 4-2 tegen en in Winsum. Gosse Bouter tekende voor één punt en Bert Günther samen met Michael Woldhuis voor het tweede. Helaas was dit niet voldoende om handhaving te bewerkstelligen.

Ook het eerste gemengde team zal volgende jaar een klasse lager spelen. Het team van Evelien de Jonge, Lisette Dalmolen, Daniël Axinte en Hein Kupfer verloor kansloos met 5-0 van GLTB uit Groningen. Met nog één speelronde te gaan is degradatie helaas al een feit.

De meeste overige teams bij TC Veendam zijn kansloos voor de titel, waarbij een aantal nog alles in het werk moet stellen om niet te degraderen. Het laatste weekend zullen de beslissingen gaan vallen.