Derde competitieronde

Het eerste zondag damesteam van Tennis Club Veendam, uitkomend in de derde klasse, heeft de goede lijn van de start van de competitie helaas niet kunnen doortrekken. Onder zonnige omstandigheden, maar met veel wind, verloor het team kansloos in Smilde van ’t Kyllot. Alleen het damesdubbel van Mirte Oldenziel en Madelon Weijer werd gewonnen. Eindstand 1-5. Het eerste zondag gemengde team had nog moeite om tot winst te komen. De jeugd van TC Veendam moest duidelijk wennen aan de seniorencompetitie. Dat het team op de goede weg is, bleek deze zondag. De studenten van GSTCuit Groningen, werden in Veendam met maar liefst 6-2 verslagen. Winston de Jonge won zijn enkelpartij, samen met Bastijn Weijer het herendubbel en met Sanne Beishuizen het gemengd dubbel. Buishuizen wist ook haar enkelpartij te winnen en met Liselot Weijer het damesdubbel.

Op zaterdag boekte het gemengde eerste team een goede overwinning. Na een ruime overwinning van Evelien de Jonge in haar damesenkelpartij wist het gemengd dubbel van Aukje van der Wal en Hein Kupfer ook in twee sets te winnen (setstanden: 6-3 en 6-2). Het beslissende derde punt werd door het herendubbel van Kupfer en Jacques Veendorp binnengehaald. Eindstand 3-2. Het eerste damesteam trok in Loppersum tegen LEO aan het langste eind. Melanie Oldenburger en Danielle Terschegget wonnen hun enkelspel. Oldenburger en Gemma Lesterhuis en Terschegget en Ivanka Langeland de twee damesdubbels. Eindstand 4-2.

Het eerste herenteam won met 4-2 tegen de koploper, Tennis- en Squashclub Haren. Vincent Goldenstein won zijn enkelspel na een marathonsessie in drie sets. Ook de enkelpartijen van Rob Heikens, in drie sets, en Bert Günther  in twee sets, werden gewonnen. Het herendubbel van Günther en Sebastiaan van der Wal werd winnend afgesloten. Een mooie overwinning.