Eerste Damesteams TC Veendam blijven scoren

Eindelijk waren de weergoden de tennissers goed gezind, droog, zonnig en warm tennis weer. Het zaterdag dames 1 team wist opnieuw de maximale score te behalen met een 6-0 winst in Veendam tegen  de studenten van TAM. De dames Melanie Oldenburger, Danielle Terschegget, Gemma Lesterhuis, Erna Spelde en Ivanka Langeland waren in alle partijen duidelijk sterker.

Het jeugdige eerste zondagdamesteam wist ook opnieuw vijf van de zes partijen naar zich toe te trekken in de uitwedstrijd tegen de studenten van TC Veracket. Deze uitwedstrijd werd op de vertrouwde banen van TC Veendam gespeeld. De dames Mirte Oldenziel, Madelon Weijer, Tamara Leutscher en Anouk Weijer wisten prima gebruik te maken van dit onverwachte thuisvoordeel en nemen met deze zege steeds meer afstand op de naaste achtervolgers.

Het eerste herenteam, uitkomend in de eerste klasse, wist slechts twee partijen te winnen. Rob Heikens won zijn enkelpartij tegen TC ’t Nylân uit Leeuwarden en samen met Vincent Goldenstein ook het herendubbel. De herenenkel partij van Sebastiaan van der Wal moest noodgedwongen worden gestaakt.  Van der Wal gleed weg op de achterlijn en viel lelijk. Verder spelen bleek niet meer mogelijk (eindstand 2-4). Het tweede herenteam speelde in en tegen Zuidlaren, ook in de eerste klasse. Het ene puntje werd behaald door Gosse Bouter.  De eindstand was 1-5.

Het eerste gemengde team verloor met 1-4 van TC Westerbork. Hier was het Evelien de Jonge die voor het punt zorgde in haar enkelpartij. Komend weekend ligt de tenniscompetitie opnieuw stil, nu  in verband met het Pinksterweekend. De resterende drie speeldagen worden daarna aaneengesloten gespeeld.