Eerste Damesteams TC Veendam scoren

Vorige week speelde de harde wind de tennissers parten. Deze derde ronde van de tenniscompetitie was het de kou en regelmatige hagel- en regenbuien, die het spelen lastig maakten. De eerste damesteams wisten de concentratie goed vast te houden ondanks de veelvuldige onderbrekingen en zij kwamen allen tot een mooie winst.

Het eerste donderdagmorgen damesteam won met 3-1 bij TC Wijchelsheim in Schildwolde. Petra Spelde en Rina Eenjes wonnen hun twee partijen. Het derde punt werd behaald door Carla van den Berg met Agaath van Engen. Het zaterdag dames 1 team wist de maximale score te behalen met een 6-0 winst in Groningen tegen GLTB. De dames Melanie Oldenburger, Danielle Terschegget, Gemma Lesterhuis, Alian Spelde en Ivanka Langeland namen alle punten mee naar Veendam.

Het jeugdige eerste zondagdamesteam wist vijf van de zes partijen naar zich toe te trekken tegen de nummer twee, REO uit Roden. Opnieuw een prima prestatie van Mirte Oldenziel, Madelon Weijer, Tamara Leutscher en Marianne Poppen, waarmee deze dames drie punten voorsprong nemen op de naaste achtervolgers.

Het eerste herenteam, uitkomend in de eerste klasse, wist slechts één partij te winnen. Rob Heikens won zijn enkelpartij in en tegen Zuidlaren (eindstand 1-5). Het tweede herenteam speelde thuis tegen TC ’t Nylân uit Leeuwarden, ook in de eerste klasse. De punten werden binnen getennist door Niek Schipper en ook het herendubbel van Bert Günther en Michael Woldhuis werd gewonnen. De eindstand was 2-4.

Het eerste gemengde team verloor met 2-3 bij van Starkenborg uit Groningen. Lisette Dalmolen was bij beide punten betrokken. Komend weekend ligt de tenniscompetitie stil in verband met de meivakantie. Begin mei treed iedereen weer aan voor deze vierde competitieronde. Hopelijk spelen de weergoden dan enigszins mee.