EERSTE GEMENGDE TEAM LAAT KOPPOSITIE LOPEN

Na een stralend zonnige vrijdag was zaterdag de regen in veel gevallen de oorzaak van het niet plezierig toeven rond en op de tennisbaan. De banen werden glibberig, waardoor de kans op het oplopen van een blessure groot was. Helaas moest een aantal spelers de strijd daarom noodgedwongen staken. Ook de ballen werden door de vochtigheid steeds groter en zwaarder. Desondanks zijn wel alle partijen uit de vierde ronde van de zeven confrontaties tellende tenniscompetitie uitgespeeld.

Het eerste gemengde team van Tennis Club Veendam, uitkomend in de eerste klasse, kon de leiding niet grijpen. Het verloor deze vierde ronde van het eerste team van Glimmen met 2-3. Lisette Dalmolen won na een valse start alsnog in drie sets. Helaas ging het damesdubbel in dezelfde cijfers verloren. Evelien de Jonge met Hein Kupfer wonnen in de regen het gemengd dubbel. Het team bezet nu de derde plaats.

Het eerste herenteam, uitkomend in de eerste klasse van de herencompetitie, speelde in Zuidlaren tegen de plaatselijke TC Zuidlaren met 3-3 gelijk. Na de enkelspelen stond het team met 3-1 voor door overwinningen van Sebastiaan van der Wal, John van Dijk en Rob Heikens. Helaas werden beide herendubbelspelen verloren, waardoor een gewenste winst niet tot stand kwam. Het tweede heren team, eveneens spelend in Zuidlaren, wist wél tot winst te komen. Dit team, met clubtrainer Michael Woldhuis in de gelederen, staat door dit resultaat bovenaan in de tweede klasse. De volgende speelronde wordt in en rond het weekend van 9 en 10 mei gespeeld.