Goldenstein en vd Wal eerste Padel Clubkampioenen TC Veendam

Afgelopen weekend werden de allereerste Padel Clubkampioenschappen van TC Veendam gespeeld. Het was niet alleen een primeur voor de vereniging, maar ook in de provincie Groningen waren nog niet eerder clubkampioenschappen in deze tak van sport gehouden.
Ook de weergoden hielpen mee om te zorgen dat er in een Spaanse sfeer padel gespeeld kon worden dit weekend, want het toernooi werd afgewerkt gedurende de laatste dagen van de hittegolf van 2020.

De organisatie mocht zich verheugen in de inschrijving van maar liefst 16 teams, die in alle mogelijke samenstellingen (dames- heren- of gemengd dubbel) de strijd met elkaar aanbonden.
Zij waren na loting verdeeld in vier poules van vier teams en werkten op vrijdagavond en op zaterdag hun poulewedstrijden af.

Op zondag speelden de eerste twee teams van iedere poule in een afvalschema in de winnaarsronde en de laatste twee teams van iedere poule in de verliezersronde.
Uiteindelijk werden Vincent Goldenstein en Sebastiaan van der Wal de eerste clubkampioenen door in de finale met 6-1 6-1 te winnen van vader en zoon Egbert en Jeffrey Oldenburger.

De verliezersronde werd gewonnen door Nadi Dijksterhuis en Rob van Loenen, die in de finale te sterk bleken voor Ramon en Sonny Jonker.

De organiserende padelcommissie, die ook debuteerde als toernooileiding, kijkt met tevredenheid en trots terug op een zeer geslaagd toernooi. Men kijkt reikhalzend uit naar volgend jaar om dan niet alleen clubkampioenschappen te organiseren, maar ook het Veendam Padel Open op de toernooikalender te kunnen presenteren!!