Moeilijk tennissen met harde wind

Het tweede weekend van de voorjaarscompetitie hadden de tennissers te maken met een straffe wind over de banen.

Het eerste herenteam van TC Veendam, uitkomend in de eerste klasse, wist zich goed aan te passen aan deze moeilijke omstandigheden en won met 4-2 van Tennis- en Squashclub Haren. Sebastiaan van der Wal en Yannick van der Wal wonnen beiden hun enkelpartij in twee sets en samen met John van Dijk pakte Sebastiaan verrassend ook de herendubbel in drie sets. Het vierde punt werd behaald door het herendubbel van Rob Heikens en Vincent Goldenstein. Het tweede herenteam speelde uit tegen Haren, ook in de eerste klasse. De tegenstander was duidelijk een maatje te groot en zonder setwinst werd verloren met 6-0.

Het eerste gemengde team had geen succesvolle tennisdag. Het verloor met 5-0 van TC Rackem uit Klazienaveen. In vier van de vijf partijen moest een derde set de beslissing brengen. Ondanks het creëren van de nodige matchpoints wist men geen van deze te verzilveren. Voor Lisette Dalmolen waren de druiven extra zuur. Twee keer verloor ze de allesbeslissende tiebreak.

Het 35+ gemengde eerste team wist voor de tweede keer op rij met 5-0 te winnen. Thuis tegen TC Delfzijl wonnen Jolanda de Jonge, Liesbeth Poort, Bert Seip en Gertjan Plomp al hun partijen.

Het jeugdige zondag damesteam deed opnieuw van zich spreken. Het won met 5-1 in Groningen van GLTB. Tamara Leutscher, Madelon Weijer en Anouk Weijer wonnen hun enkelspel. Tamara met Anouk de damesdubbel en Madelon met Kyra Leutscher ook het tweede damesdubbel. Komend weekend alweer de derde ronde van de competitie. Toeschouwers zijn altijd van harte welkom op het park aan de Ontspanningslaan.