start tenniscompetitie

De voorjaarscompetitie 2015 van TC Veendam is begonnen. Vanaf paaszaterdag 4 april barst het buiten tennisseizoen in volle hevigheid los. Ook Tennis Club Veendam is deelnemer aan de grootste georganiseerde tenniscompetitie van Europa. Zo’n 28.500 teams binden op verschillende niveaus in diverse districten met elkaar de strijd aan. De TC Veendam komt met 40 teams uit. Er zijn 8 junioren teams en maar liefst 32 senioren teams. De meerderheid van de teams speelt zaterdagcompetitie. Ook de donderdagavond competitie telt veel teams. Maandag zijn er drie heren teams 50+ in het dubbelspel actief en op donderdagmorgen speelt er één damesdubbelteam. Op zondag spelen er vier juniorenteams, op woensdagmiddag een Groen team en TC Veendam neemt met drie teams mee aan de Tenniskids World Tour.

Van de 20 zaterdagteams spelen er 10 teams thuis. Een hele organisatie om al deze teams op het park aan de Ontspanningslaan hun 5 of 6 partijen te laten spelen. Het eerste gemengde zaterdagteam, uitkomend in de 1e klasse, won de eerste thuiswedstrijd van het Friese TV Rekke uit Workum met 3-2. Lisette Dalmolen won overtuigend haar damesenkel. Evelien de Jonge samen met Daniël Axinte het gemengd dubbel en Axinte met Danny Bulthuis de herendubbel.

Het eerste heren zaterdag team, eveneens uitkomend in de 1e klasse, speelde verdienstelijk gelijk tegen het op voorhand sterker ingeschatte eerste team van de studenten van TAM uit Groningen. Sebastiaan van der Wal en Vincent Goldenstein wisten beiden hun enkelpartijen te winnen. Samen met Yannick van der Wal zorgde Goldenstein in de herendubbel voor het derde punt. Eindstand 3-3.