Tennisclub Veendam vergroent

Op zondagmiddag 14 oktober vindt om 14.00 uur de feestelijke ontsteking van de gloednieuwe en duurzame LED-verlichting in de tennishal van Tennisclub Veendam plaats.

Om een steentje bij te dragen aan de vermindering van de opwarming van de aarde wil Tennisclub Veendam op termijn geheel klimaat neutraal worden. Dit is een stevige ambitie. Als eerste stap in dit lange traject is besloten de energievretende TL-verlichting van de 3 banen in de tennishal te vervangen door duurzamere en zuinige LED-verlichting.

Hiermee wordt niet alleen de elektriciteitsrekening gehalveerd maar ook het licht in de hal dubbel zo fris en helder vergeleken met de oude verlichting.
Behalve de verlichting is ook de verwarming van de banen aangepakt om de CO2-voetafdruk te verminderen. De oude luchtverwarmers zijn vervangen door zuinige infra-rood stralingsverwarming.

Deze zorgen niet alleen voor een halvering van het gasverbruik, maar ook voor een aangename stralingswarmte, vergelijkbaar met een lekker lentezonnetje. Ook deze nieuwe verwarming zal feestelijk in gebruik genomen worden, ofschoon dat met de huidige temperatuur nog niet echt nodig is.
Bij de feestelijke ingebruikname van de nieuwe verlichting en verwarming op zondagmiddag 14 oktober is iedereen welkom, ook niet-leden van Tennisclub Veendam. Na de officiële ontsteking van de lichten door de voorzitter van TC Veendam kan iedereen vanaf 14.15 vrij tennissen in de hal, ook niet-leden. Clubtrainer Michael Woldhuis geeft om 15.00 uur gratis tennisles.
Gedurende de middag worden bezoekers getrakteerd op een hapje en een drankje.
Elke tennisser, men hoeft geen lid te zijn, wordt in de gelegenheid gesteld een baan te huren tegen een aantrekkelijk tarief van slechts € 3,75 per persoon per uur door de week, en € 2,50 in het weekend (bij huur door 4 personen). Voor meer informatie kan men terecht op de website.