tenniscompetitie van start

De voorjaarscompetitie 2017 is van start gegaan. Onze club komt met maar liefst 34 teams uit in verschillende competitie soorten, de grootste georganiseerde tenniscompetitie van Europa.

Op donderdagmorgen speelt er één senioren dubbelteam. Het eerste damesteam mocht deze competitie als eerste de baan op. De uitwedstrijd tegen Aloë uit Zuidbroek werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Vanaf zaterdag barstte het buiten seizoen in alle hevigheid los. Van de achttien zaterdagteams speelden er negen  thuis. De gerenoveerde banen aan de Ontspanningslaan werden meteen goed gebruikt.
Het eerste herenteam, uitkomend in de eerste klasse, speelde thuis tegen REO uit Roden. Ook hier werd een gelijke stand behaald, 3-3. De enkelpartijen van John van Dijk en Bert Günther werden gewonnen en ook hun herendubbel.
Het eerste gemengde team, uitkomend in de tweede klasse, speelde eveneens thuis. Dit team was helaas niet opgewassen tegen de tennissers van Glimmen. Alleen Evelien de Jonge wist haar enkelspel te winnen. Uitslag 1-4.

Op de zondag maakten de beide gemengde teams hun debuut in de seniorencompetitie. De jeugd van TC Veendam, spelend in de zevende klasse senioren, kwam nog een beetje ervaring te kort.
Het eerste team verloor met 2-6 van TC Runa uit Ruinen. Winston de Jonge won zijn enkelspel en samen met Bastijn Weijer ook het herendubbel.
Het tweede team verloor helaas bij van Starkenborgh in Groningen met 2-6.
Het eerste zondag damesteam, vorig jaar kampioen geworden, mocht het dit jaar een klasse hoger proberen. Een goede start van de dames, want Odivia Blijham werd  met 4-2 verslagen in Veendam.
Van de drie jeugdteams op zondag waren de uitslagen nog niet binnen.

De drie maandag heren 50+ dubbelteams begonnen maandag in Veendam aan hun seizoenstart.
Het eerste team wist Clias uit Wildervank met 3-1 te verslaan.
Het tweede team verloor met 4-0 van Voevke 1 uit Exloo en het derde team verloor met 3-1 van DOS 1 uit Bellingwolde.

De zes donderdagavond gemengde V&W teams gaan ook deze week de baan op.