Tennisser tandarts Van der Wal wint opnieuw goud

De 35ste editie van De WMHG, “World Medical and Health Games”, zijn voor de tennissende tandarts Sebastiaan van der Wal uit Veendam opnieuw succesvol verlopen. Deze spelen voor medici vonden dit jaar eind juni plaats in het Oostenrijkse Wels.

Van der Wal, voor de tiende keer deelnemer, veroverde met tennis twee gouden medailles: in het herenenkelspel en in de herendubbel.

Aan deze spelen deden 1250 deelnemers met maar liefst 37 verschillende nationaliteiten deel.

“De sportaccommodaties liggen er in Wels piekfijn bij en allen op loopafstand in het historische centrum van Wels,” aldus de Veendammer vooraf.
Van der Wal wist al zijn partijen in twee sets te winnen. De eerste partij een bye, vervolgens tegen een Hongaar, daarna tegen een Duitser en in de finale tegen de sterke Argentijn Elizondo en behaalde daarmee opnieuw goud.

In het herendubbelspel wist Van der Wal met dubbelspeler Marcel Redelijk overtuigend tot de  finales door te dringen. Zelfs de finale werd, tegen de verwachting in, gewonnen tegen het nationale team van Oostenrijk. Dit ingespeelde dubbelteam Lehner/Rudisher werd met foutloos spel naar de tweede plaats verwezen.

Ook voor Aukje van der Wal verliepen de spelen succesvol. Zij speelde dit jaar mee in het damesdubbelspel en in het gemengd dubbelspel.
Samen met haar Chileense partner Caroline Gomez Sanchez won zij bij de dames en met haar Italiaanse partner Massimo Fornaro won zij de beslissende tie-break in de finale van het mixdubbel.

In 2015, zo is nu al bekend gemaakt, vinden de spelen plaats op het Ierse universiteits complex van Limerick.