TWEE KAMPIOENEN BIJ TC VEENDAM

Het tweede herenteam van Tennis Club Veendam, uitkomend in de tweede klasse, is kampioen geworden. Zaterdagmorgen viel de regen met bakken uit de hemel, maar het team kon gebruik maken van de tennishal van tegenstander TC Stirum in Hoogezand. Het team van Gosse Bouter, Paul Holtkamp, Niek Schipper, clubtrainer Michael Woldhuis en de invallers Bert Günther en Jacques Veendorp was in de hal te sterk. Met een 5-1 overwinning is het kampioenschap met groot verschil binnengehaald. Voor dit team de tweede promotie op rij, een geweldige prestatie.

Ook het eerste gemengde team 35+ wist kampioen te worden. In de tweede klasse behaalde dit team met de spelers Jolanda de Jonge, Isabelle Plomp-Hidding, GertJan Plomp, Bert Seip en invaller Lammert de Bruin, precies één punt meer dan tegenstander Cream Crackers uit Groningen. Door dit resultaat promoveert men naar de eerste klasse. De kampioenen worden (huldigings)zondag 14 juni, tijdens de clubkampioenschappen, in de bloemetjes gezet.

Het eerste gemengde team van TC Veendam heeft de grootste overwinning van dit seizoen behaald. In het Drentse Klazienaveen werd met 4-1 gewonnen van TC Rackem. Lisette Dalmolen en Robert Bock wonnen hun enkelpartijen. Het damesdubbel van Lisette Dalmolen met Evelien de Jonge en het herendubbel van Robert Bock met Hein Kupfer leverden eveneens een punt op. Hiermee is de doelstelling, klassebehoud, volbracht.

Het eerste herenteam, uitkomend in de eerste klasse, mag zaterdag 6 juni inhalen. De banen van GLTB in Groningen waren door de regen onbespeelbaar geworden.