Van der Wal bereikt met Leusderpark 3e plaats op Europees Kampioenschap

Het veteranen tennisteam van Leusderpark uit Amersfoort, met daarin de Veendammer tennisser Sebastiaan van der Wal,  heeft in het Spaanse La Manga voor een verrassing gezorgd door in een sterk deelnemersveld de 3e plaats op te eisen. Alleen de teams van Cortina (Italië) en Furstenzeller (Duitsland) waren te sterk.

Leusderpark begon het toernooi in een sterke poule met het Engelse Leistershire, het Duitse team uit München en de sterke Italianen van Cortina. Dit laatste team met 3 spelers uit de top-10 van de wereldranglijst veteranen waren met afstand favoriet.

Leusderpark startte met een nipte 3-2 overwinning op Leistershire.
Sebastiaan van der Wal en Mike Simon wonnen hun enkel partijen en wisten ook samen de beslissende heren dubbel in een super tie-break te winnen.
Op dag-2 bonden ze de veteranen van München met 4-1 aan de zegekar.
Ondanks een 4-1 verlies tegen de Italianen van Cortina werd de kruisfinale bereikt.

In deze ½-eindstrijd moest gespeeld worden tegen de Duitse Kampioen Furstenzeller. Helaas werd dat een prooi voor de Duitsters.
Door dit resultaat greep Leusderpark naast de finale en moest het om de 3e plaatst strijden.
In deze wedstrijd om de 3e en 4e plaats was de andere Nederlandse afvaardiging van de Pettelaer uit ’s-Hertogenbosch de tegenstander. De Pettelaer was precies 2 weken geleden tijdens het NK te sterk geweest voor Leusderpark.
Nu lieten de spelers van Leusderpark niets aan het toeval over. Na 3 singles zorgden Mike Simon, Bert van Wede en Sebastiaan van der Wal voor een beslissende 3-0 voorsprong. Hiermee was het brons een feit.

Een prestatie van formaat.
Captain Sebastiaan van der Wal gaf het volgende commentaar. “Tegen teams met budgetten van € 20.000,– voor één week kunnen wij niet op. De top-10 van de wereld liep hier rond met een aantal voormalige profs uit het ATP-circuit. De 3e plaats was voor ons echt het maximale. Misschien gek maar wij zijn meer dan tevreden!”

 

Van links naar rechts op de foto:
Mike Simon – Bert van Wede – Geert Koeman – Sebastiaan van der Wal

ek 3e