VOLOP TENNIS TIJDENS PAASWEEKEND

Afgelopen paasweekend werd er weer volop getennist bij en namens Tennis Club Veendam.
Op zaterdag de eerste competitiedag van het weekend. Het eerste gemengde team speelde uit tegen Zuidlaren. Evelien de Jonge kwam om even voor negen uur in de avond van de niet verlichte tennisbaan (de stoppen waren doorgeslagen) met twee punten. Haar enkelpartij en – samen met Aukje van der Wal – ook het dubbelspel werden in drie sets gewonnen. Jacques Veendorp zorgde voor de andere twee punten door zowel zijn herenenkel als het herendubbel met Daniël Axinte in twee sets te winnen. Eindstand 4-1.
Het eerste herenteam verloor helaas, mede als gevolg van blessures, met 5-1 van Cream Crackers uit Groningen.
Het eerste damesteam speelde thuis 3-3 gelijk tegen de Woldmeppers uit Harkstede. Gemma Lesterhuis en Ivanka Langeland wonnen hun enkelspel. Lesterhuis en Melanie Oldenburger eveneens het damesdubbel.

De zondagcompetitie startte op maandag tweede paasdag.
Het eerste dames team, uitkomende in de derde klasse landelijk, speelde uit tegen GLTB uit Groningen. De enkelspelen resulteerden in een 4-0 winst. Mirte Oldenziel, Madelon en Anouk Weijer en Tamara Leutscher zetten, zij het moeizaam, allen hun tegenstandsters opzij. De twee dubbels werden op dezelfde wijze in hun voordeel beslist. Eindstand 6-0.
De maandag heren 50+ competitie werd ook op tweede paasdag gespeeld. Het was daarom, ondanks de kou, een gezellige drukte op alle tennisparken in de provincie Groningen.