Aangepaste vrijdagcompetitie

De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona ‘op tijd’ gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario ‘om de week spelen’ heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario is een passende oplossing voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel.

Wat houdt het scenario ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

• Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken;
  • De minimale baaneis voor de vrijdagavond blijft 1 1/3 baan per thuisspelend team;
  • Het scenario ‘Om de week spelen’ geldt niet voor padel.

Speeldata:

Vrijdagavond HD+DD: 9-apr 23-apr 14-mei 28-mei 11-juni / inhaal: 7-mei 13-mei 24-mei & 25-juni

Vrijdagavond GD:  2-apr 16-apr 30-apr 21-mei 4-juni / inhaal:  7-mei 13-mei 24-mei  & 18-juni

De competitiebijdrage bedraagt € 65,00 per team, omdat het 5 ipv 7 speeldagen betreft.

Wil je nog meedoen met een heren- of damesteam op vrijdagavond dan kun je je nog vóór 13 januari opgeven via dit formulier.