Zechstein Veendam Open

Ons eigen Zechstein Veendam Open toernooi is weer ten einde. Ik denk dat wij weer met recht mogen spreken van een zeer succesvol verlopen toernooi. Mede dankzij het mooie weer de afgelopen twee weken.
In de 10 voorgaande edities moest er soms vanwege het slechte weer nog worden uitgeweken naar de tennishal of naar het tennispark van onze buren in Muntendam.
Dit jaar gelukkig niet, of toch wel! De laatste game van de mix 6 finale werd zondagavond vanwege een klein regenbuitje nog in de hal gespeeld. Alle overige wedstrijden vonden plaats onder fantastische weersomstandigheden.
Er deden in totaal 265 deelnemers mee, waarvan 104 leden van onze eigen Tennisclub Veendam. Zij speelden in totaal 306 wedstrijden, 698 sets en 6117 games verdeeld over totaal 29717 minuten.
Er waren in totaal 7 titels en 8 tweede plaatsen voor onze Veendammer leden.
Paul Holtkamp won de titel in de heren enkel 4 categorie. De hoogste categorie van het toernooi. Traditiegetrouw hoor je dan, net als bij de Grand Slam toernooien in het profcircuit een speech te houden. Hij bedankte de organisatie, sponsoren, de vele vrijwilligers en alle deelnemers die er samen een zeer geslaagd toernooi van hebben gemaakt.
Paul pakte eerder op de dag samen met Niek Schipper ook nog even een mooie tweede plaats in de heren dubbel 5 categorie.
De hoogste categorie bij de dames werd gewonnen door de jeugdige Mirte Oldenziel. Zij won overtuigend zonder setverlies de dames enkel 6 categorie. Een meer dan puike prestatie.
De winst in de heren dubbel 6 ging naar Frank Doornbosch en Leon Mulder. Zaterdag in de kwartfinale hing hun toernooiwinst, mede door de feestavond ervoor nog aan een zijden draadje. Echter in de finale lieten ze er geen gras over groeien en wonnen overtuigend in twee sets.
Saskia Kupfer en Miranda Bosman zijn winnaar geworden van de dames dubbel 7 categorie. De eerste twee sets in de finale verliepen nog enigszins moeizaam, echter de beslissende derde set werd overtuigend met 6-0 gewonnen.
De winst in de mix 7 ging naar Judith de Jong en Jeroen Smit. Zij versloegen in de finale in 3 spannende sets vader André en dochter Mirte Oldenziel. Het was na “Muntendam” de tweede toernooioverwinning voor Judith en Jeroen in deze met 24 koppels bezette categorie.
De titel in de dames dubbel 8 ging naar Karin Fekken en haar vriendin, niet Veendam lid Ryan de Vries. Zij versloegen in een leuke finale Marjanka Scholten en Lilian Hulzebos die daardoor beslag legden op een mooie tweede plaats.
De laatste titel ging naar Robin Joosten in de heren enkel 8. Ondanks een nederlaag in de poulefase en een zeer spannende kwartfinale won hij in een spannende finale in twee sets van Jordi Freerks. Jordi pakte hierdoor voor het eerst in zijn tenniscarrière een prijs, na er al een aantal keren dichtbij te zijn geweest.
Een verdienstelijke tweede plaats was er voor Gemma Lesterhuis en haar gelegenheidstennispartner, niet Veendam lid Lucien Dulleman in de mix 6. In deze zwaar bezette categorie verloren zij in een mooie finale in drie sets van de uiteindelijke winnaars.
Arno Venhuizen werd tweede in de heren enkel 6 categorie. In deze uit één poule bestaande categorie verloor hij van de als eerste geplaatste, uiteindelijke winnaar. Echter won hij wel van zijn bijna twee jaar jongere broertje Rik.
De tweede plaats in de dames enkel 7 categorie was een prooi voor Liesbeth Poort.
Zij verloor in drie sets van de uiteindelijk winnares, desondanks een prachtige prestatie.
De immer goedlachse Eva Bouma, die zelfs na een verloren finale nog vrolijk is gestemd pakte een mooie tweede plaats in de dames enkel 8 categorie.
Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.
Komende week staan nog de toernooien van Uneswido in Onstwedde en Aloé in Zuidbroek op het programma. Ook daar zullen weer vele Veendammers aan deelnemen.
Voor een overzicht van alle winnaars klik hier.
Voor een leuke impressie van het toernooi en voor leuke actiefoto’s zie www.metegbertdoorveendam.nl
(onder het kopje: Zechstein Veendam Open)