Zechstein Veendam Open

Het 10e Zechstein Veendam Open is ten einde. Ondanks dat de weergoden ons met name op de finalezondag niet goed gezind waren, waarbij het geduld en de flexibiliteit van de speelsters/spelers, alsmede van de organisatie danig op de proef werd gesteld, denken wij dat we met recht mogen spreken van een zeer succesvol verlopen toernooi.
Mooie spannende wedstrijden, een drukke gezellige feestavond tot in de erg late uurtjes en misschien wel het hoogtepunt de tennisclinic van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh.
Enthousiaste kinderen en volwassen die daaraan deel hebben genomen, tevreden sponsoren tijdens het sponsorbuffet, volle tribunes tijdens de demonstratiewedstrijd en een drukke gezellige afterparty met de oud wereldkampioenen zelf.
Hulde aan de organisatie en de vele vrijwilligers die hun bijdrage hebben geleverd en laten we ook de sporters zelf niet vergeten. Samen hebben we er een mooi feestje van gemaakt!

En er werd natuurlijk ook getennist.
In totaal 443 wedstrijden. 308 deelnemers, waarvan 101 leden van de Tennisclub Veendam.

Er waren in totaal 5 Veendammer titels.
John van Dijk maakte zijn favorietenrol waar door de heren enkel 4 te winnen.
Ciska Reisiger legde beslag op de titel in de dames enkel 7.
Gemma Lesterhuis en Melanie Oldenburger behaalden hun 7e! toernooioverwinning in 7 deelnames dit jaar in de dames dubbel 7 door in de finale Erna Spelde en Linda Woltjes te verslaan.
Linda won eerder op de dag wel de titel in de mix 7 samen met haar dubbelpartner Wim Leutscher.
De laatste titel ging naar Henk de Groot in de heren enkel 8.

Waar winnaars zijn, zijn helaas ook verliezend finalisten.

Tweede plaatsen waren er voor Egbert Oldenburger en Bert Günther in de heren dubbel 4; zij lieten in de finale 6 matchpoints onbenut om de titel in de wacht te slepen.
Frank Woltjes verloor samen met zijn dubbelpartner Esther Fleurke in drie sets de finale mix 5.
Arno Venhuizen verloor nipt de finale heren enkel 6.
Ditzelfde gold voor Judith de Jong in de finale dames enkel 6.
Alex Langeland en Anton Terschegget waren verliezend finalist in de heren dubbel 7.
Gerry Weijer en zijn dubbelpartner verloren de finale heren dubbel 8.
Helaas ging ook de finale dames dubbel 8 verloren: Jacqueline Dankers en Alice Oldenburger verloren nipt in 2 sets.
De laatste prijs was voor Gerard en Ria Bouma. Zij gingen in 3 sets onderuit in de finale mix 8.

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en succesvol toernooi voor de TC Veendam.

Komende weken staan nog het toernooi van Uneswido in Onstwedde en Tiolo in Meeden op het programma. Ook daaraan zullen weer vele Veendammers deelnemen.

Voor een compleet overzicht van de winnaars klik hier.

De foto’s van de winnaars zijn hier te zien.

2015-282_0414

2015-282_04762015-282_0419