Nieuwsflits 30 april 2020

Logo TC Veendam
Coronanieuws 30 april 2020

Beste TC-Veendamleden,
  Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar bij mij staat een potje tennissen of padellen hoog op het lijstje van wat-mis-ik-in-tijden-van-corona. Toch zullen ook de seniorleden van TC Veendam nog minimaal drie weken geduld moeten betrachten.
De jongeren mogen vanaf woensdag 6 mei wel weer de baan op. De banen liggen klaar en via onze trainer Michael Woldhuis hebben de lessers bericht over trainingsdagen en regels ontvangen. Voor de jeugd van 13 tot 18 jaar geldt wel de 1,5 meter regel. Aan ouders en verzorgers wordt ook gevraagd om zich aan de richtlijnen te houden bij het halen en brengen en niet in groepjes te wachten op het park.
Alle regels en protocollen zijn inmiddels te vinden op de Coronapagina van onze website.
Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met Michael Woldhuis tel nr 06-2383 9230 of Aukje van der Wal tel nr 06-4485 8409.

Als bestuur volgen we verder de landelijke en gemeentelijke richtlijnen en in het verlengde daarvan die van de KNLTB. Die schrijven voor dat tennissen én padellen voor senioren – in ieder geval tot 20 mei- niet is toegestaan. We moeten dus nog even geduld opbrengen, maar we hebben goede moed dat we in de zomer wel aan het spelen komen. We vragen iedereen om begrip, hou je nog even in, hoe verleidelijk het ook is om op lege momenten een balletje te gaan slaan. Als het aan ons ligt worden de maatregelen snel versoepeld en we dringen daar ook op aan. Besef dat een dergelijke versoepeling er eerder inzit als we ons tot die tijd aan de richtlijnen houden.

Momenteel zijn we ook in overleg met de gemeente over de mogelijkheden om vrij te spelen op de banen. En dan zowel voor leden als niet-leden. Dit is niet alleen leuk voor kinderen en jongeren, maar biedt ook de mogelijkheid aan leden van de binnensportverenigingen om weer bewegen!!

Ondertussen is de voorjaarscompetitie definitief verschoven naar het najaar. Competitiespelers die zich hebben ingeschreven voor de voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen tijdens de najaarscompetitie. Daarnaast kunnen er ook nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. De teams die niet kunnen of willen deelnemen in het najaar kunnen besluiten om niet mee te doen. Zodra we daar meer over weten horen jullie uiteraard van ons.

Graag willen we jullie oproepen om met ons mee te denken over hoe we als club toch nog een leuke en waardevolle draai aan het seizoen kunnen geven. We gaan ervan uit dat we deze zomer nog wel aan het spelen komen. Waarschijnlijk zullen er daarbij wel restricties gaan gelden vanuit het principe van de 1,5 meter afstand. Maar als jullie in afwachting van deze maatregelen tips of ideeën hebben, laat het ons weten.

Tot slot.
Als club zijn we ook een sociale gemeenschap. Dat betekent dat we onderling op elkaar letten en elkaar helpen als daar behoefte aan is. Uiteraard willen we als bestuur ons hiervoor inzetten of vragen doorgeleiden. Aarzel dan ook niet om contact op te nemen.

Blijf gezond!!

Namens het bestuur,