Padel

Tennisclub Veendam heeft sinds oktober 2019 de beschikking over twee padelbanen op het tennispark. Op deze banen kan het gehele jaar gespeeld worden door zowel leden, als niet-leden. Ook organiseert de club met padeltrainer Robin de Leeuw lessen en wordt er elke vrijdagavond een padeltoss georganiseerd voor iedereen die mee wilt doen.

Padel is een nieuwe racketsport die in 1962 is uitgevonden in Mexico. Vanaf het jaar 2000 werd het razend populair in Zuid Europa en Latijns Amerika en momenteel wordt het ook steeds meer in Nederland gespeeld.
Padel wordt in een glazen kooi gespeeld en is kort door de bocht gezegd een mix van tennis en squash.
Medio 2018 is de TC Veendam gestart met een onderzoek naar de wenselijkheid en haalbaarheid van padel als extra sport binnen de vereniging.