Padel

De leden van de TC Veendam hebben eind mei een belangrijk besluit genomen door hun bestuur toestemming te geven om twee padelbanen aan te laten leggen op het tennispark aan de Ontspanningslaan. Hiermee wordt TC Veendam de eerste tennisclub van de provincie Groningen met padelbanen.

Padel is een nieuwe racketsport die in 1962 is uitgevonden in Mexico. Vanaf het jaar 2000 werd het razend populair in Zuid Europa en Latijns Amerika en momenteel wordt het ook steeds meer in Nederland gespeeld.
Padel wordt in een glazen kooi gespeeld en is kort door de bocht gezegd een mix van tennis, squash, badminton en tafeltennis.
Vorig jaar is de TC Veendam gestart met een onderzoek naar de wenselijkheid en haalbaarheid van padel als extra sport binnen de vereniging.

In mei stonden alle lichten op groen en zaterdag 15 juni om 13:00u werd tijdens de Clubkampioenschappen het officiƫle startsein gegeven voor de aanleg van twee padelbanen.