Laddercompetitie voor starters en gevorderden

Voor spelers die graag een beetje wedstrijdelement in hun partijen hebben, organiseren we deze zomer weer een padel laddercompetitie. In deze interne clubcompetitie kan je andere teams uitdagen om zo te klimmen op de padelladder. We hebben ervoor gekozen de padelgroep te splitsen in twee niveau’s om zoveel mogelijk tegen teams van vergelijkbare sterkte te spelen: de starterscompetitie en de gevorderden competitie. Als je net met padel begint, schrijf je dan in voor de starterscompetitie. Als je het spel al wat langer speelt en denkt dat je de besten kan verslaan, schrijf je dan in bij de gevorderden.

Meedoen is heel eenvoudig met de KNLTB ClubApp (die je ook gebruikt voor het afhangen). Bij het tabblad ‘spelen’, ‘wedstrijden’, vind je de voor jou beschikbare laddercompetities. Vorm een team met een vaste partner en schrijf je in. Je kan je op elk moment inschrijven, je start dan onderaan de ladder om je weg omhoog te werken. Kies een team tot maximaal 3 treden hoger op de ladder en daag dit team uit om een wedstrijdje te spelen. Als je wint, wissel je van plek en stijg je dus op de ladder. Als je verliest, gebeurt er niets met de stand en kan je een nieuw team uitdagen. Uitdagen kan alleen naar boven, je kan natuurlijk wel uitgedaagd worden door een lager team.

Er wordt gespeeld om beste van 3 sets. Als je liever een supertiebreak speelt, mag dat ook. Na de wedstrijd (kan ook even langer erna zijn) kan je de stand invullen in de app en wordt de uitslag verwerkt in de ladder. Op naar de volgende!

De 3 sterkste teams uit de starterscompetitie gaan na 3 maanden over naar de gevorderden en de drie laagste uit deze competitie gaan terug naar de starters. Met die indeling spelen we tot 1 oktober.

Mocht je vragen hebben, stuur een bericht naar Liesbeth Poort (06- 45 55 47 34) of mail naar padel@tennisclubveendam.nl. We zien elkaar op de baan!