Tennis competitie 2022

KNLTB competitie 2022

Wat is het?
De competitie is voor alle leden van de KNLTB. Jaarlijks doen er ruim 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als, de mooiste periode van het seizoen. Je speelt met je team van minimaal 4 personen een aantal wedstrijden tegen een team van een andere vereniging, op ons eigen park of bij de tegenstander (volgens indeling). De thuisspelende vereniging zorgt voor ballen en het invullen van de uitslagen.

Wanneer is het?
De voorjaarscompetitie start op vrijdagavond 1 april en is 7 speeldagen.
NIEUW: Vanwege de populariteit is de vrijdagavondcompetitie in tweeën gesplitst waarbij eens per twee weken wordt gespeeld. De ene helft van de avonden speelt de gemengd dubbelcompetitie. In de tussenliggende weken speelt de damesdubbel- en herendubbelcompetitie. Beide hebben in totaal 5 speeldagen.

De zomeravond competitie start woensdag 11 mei en is ook 7 speeldagen.

Hoe werkt deze competitie?
Een wedstrijddag bestaat uit een aantal partijen (4, 5, 6 of 8). Dit aantal hangt af van de competitiesoort. De wedstrijd start in de ochtend of in de middag. Meestal duurt een wedstrijddag ongeveer een dagdeel.

Hoe kan ik me opgeven?
Je kunt je zowel individueel of reserve (opgave individueel) als met je hele team (teamopgave) opgeven voor de competitie.
Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 27 december 2021. Als team via teamopgave , of individueel via opgave individueel. Lees vooraf s.v.p. alle informatie over kantinediensten op die pagina goed door.
Aanmelden van de jeugdteams gaat via de trainer.

Heb je geen team, dan kijkt de TC (Technische Commissie) van TPC Veendam samen met de trainers naar een geschikt team om in te gaan spelen. Ons uitgangspunt is dat we voor ieder lid dat zich aanmeldt voor competitie een team zouden willen vinden. Dit lukt echter niet altijd. Ook kunnen we mogelijk behulpzaam zijn bij een incompleet team. Geef dit daarom ook door.
Een vast teamlid speelt (in principe) alle speeldagen mee. Te vaak komt het voor dat een team incompleet is. Wij vinden dat als TPC Veendam niet wenselijk!

Een team is zelf verantwoordelijk voor het compleet hebben van het team en moet ook zelf de boetes betalen bij het in gebreke blijven.
Als reserve ben je beschikbaar om in meerdere teams in te vallen. Hier zijn wel regels aan verbonden. Overleg altijd met de TC over invallen!

Aanmelding betekent inschrijving en tevens deelneming en betalingsverplichting! De competitiebijdrage bedraagt € 95,- voor de competitiesoorten met zeven speeldagen en € 75,- voor die met vijf speeldagen.

Eventuele specifieke wensen, bijvoorbeeld graag de thuiswedstrijden in de morgen, bij de opmerkingen noteren. Hier kun je ook je voorkeur aangeven voor wat betreft de kantinediensten.

Inschrijfmogelijkheden bij TPC Veendam
Uit het grote aanbod van de KNLTB heeft TPC Veendam de volgende vormen gekozen:

dag deel soort leeftijd partijen
 maandag heel  heren dubbel 50+ 4x HD

woensdag avond dames dubbel 17+ 4x DD
  avond heren dubbel 17+ 4x HD
  avond mixed dubbel 17+ HD, DD, 2GD

donderdag ochtend dames dubbel  17+ 4x DD

vrijdag avond dames dubbel 17+ 4x DD
  avond heren dubbel 17+ 4x HD
  avond mixed dubbel 17+ DD, HD, 2x GD

zaterdag heel mix 17+ DE, HE, DD, HD, GD
  heel mix 35+ DE, HE, DD, HD, GD
  heel dames 17+ 4x DE, 2x DD
  heel dames dubbel 17+ 4x DD
  heel heren 17+ 4x HE, 2x HD
  heel heren 35+ 4x HE, 2x HD

zondag heel heren 4x HE, 2x HD
  heel mix 2xHE, 2xDE, 2xGD,
HD en DD
Op vrijdagavond maximaal 6 mixedteams voor de ene vrijdag en maximaal 6 heren- en damesteams voor de andere vrijdag.
Op woensdagavond maximaal 4 teams.

Speeldagen in 2022

week maandag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
13       1 apr
14 4 apr   7 apr 8 apr 9 apr 10 apr
15 11 apr   14 apr 15 apr 16 apr 18 apr
16     21 apr 22 apr 23 apr 24 apr
17 25 apr   28 apr 29 apr 30 apr 1 mei
18 inhaal week
19 9 mei 11 mei 12 mei 13 mei 14 mei 15 mei
20 16 mei 18 mei 19 mei 20 mei 21 mei 22 mei
21 23 mei 25 mei ** 27 mei 28 mei 29 mei
22 30 mei 1 jun 2 jun 3 jun
23   8 juni   10 juni
24   15 jun
25   22 jun

Vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de tenniscompetitie 2022?
Neem dan contact met ons op via: tc@tennisclubveendam.nl