Zechstein veendam open

Posters veendam openHet Zechstein Veendam Open is een jaarlijks terugkerend en door de KNLTB goedgekeurd toernooi, dat voor het eerst werd georganiseerd in 2006.
Toen het eerste Veendam Open in 2006 werd georganiseerd konden we 93 deelnemers begroeten. In 2013 was dat aantal gestegen tot 303. Daarmee is de maximale capaciteit bereikt, gezien de grootte van het tenniscomplex. De kans bestond dan ook, dat we bij deze aantallen een wachtlijst moesten aanleggen. Dit hebben we voorkomen door vanaf 2015 het toernooi af te werken in twee weken.
Door het grote aantal deelnemers kan het Veendam Open dan ook worden omschreven als het grootste tennistoernooi van de Ommelanden. Slechts de stad-Groninger verenigingen hebben meer deelnemers.

Het Veendam Open wordt altijd georganiseerd rond een bepaald thema. Zo werd Sitpoint (ons clubhuis) al eens omgetoverd tot een boerenschuur, een zandstrand, een jungle, of een saloon.
Dit alles maakt het toernooi ook nog eens tot een bijzonder gezellige week tennis, waar niet alleen de deelnemers op af komen, maar het trekt daarnaast een groot aantal publiek.

We zijn bijzonder verheugd, dat we voor dit grote toernooi een belangrijke hoofdsponsor hebben in Zechstein (voor bedrijfsinformatie klik hier).
Vandaar ook, dat we het toernooi hebben omgedoopt in het Zechstein Veendam Open.